25% meer plantgroei met geluidsgolven

21-01-2019    09:34   |    Goedemorgen

Dit is een interessante ontwikkeling. Geluidsgolven met een zeer hoge frequentie versterken het effect van LED-verlichting op planten. De gemiddelde extra groei van de planten is vijfentwintig procent. Dat zijn beste resultaten.

Mark van der Ende heeft in 2017 het bedrijf Parxtra Trading opgericht. Hij ontdekte dat bepaalde geluidsgolven de groei van planten die belicht worden met LED versterken. Inmiddels hangen de ParXtra Boosters bij een flink aantal Nederlandse telers, waaronder Opti-flor. Overal wordt groei gesignaleerd, bij de één wat meer dan de ander. Met name in de wintermaanden is het effect goed te merken.

In NieuweOogst staat een uitgebreid artikel waarin meerdere telers aan het woord komen over de ParXtra-Booster. Organiseer een concert voor planten en bloemen met de favoriete muziek- en lichtshow van je bloem, en je krijgt een enthousiast groeiende plant. Ideaal!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...