20ste Roparun voor Team Royal FloraHolland

17-05-2018    13:34   |    Goedemorgen

Komend weekend starten meer dan 300 teams aan de goede doelenloop Roparun van Parijs naar Rotterdam. Maar er is geen 1 team dat al zo vaak heeft meegedaan met de estafetteloop als Team Royal FloraHolland.

Vrijdag gaan ze naar Parijs om voor de 20ste keer zoveel mogelijk geld op te halen voor de begeleiding van kankerpatiënten in de laatste fase van hun leven. Ze doen dat door zich te laten sponsoren voor de ruim 500 kilometer die ze moeten afleggen. Ieder lid moet een deel van de route  voor zich nemen.

Astrid Groenewegen van Royal Flora Holland is vorig jaar als begeleider op de fiets meegedaan en de lopers hadden het toen behoorlijk zwaar, zegt ze.

Oprichter van het team, Peter Kortekaas is er trots op dat het nog steeds bestaat. "Het is best uniek dat we al zo lang meedoen", zegt hij. "Want er komt best veel bij kijken om het allemaal te organiseren."

Het Team Royal Flora Holland hoopt in totaal 30.000 euro voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten op te halen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...