20ste Roparun voor Team Royal FloraHolland

17-05-2018    13:34   |    Goedemorgen

Komend weekend starten meer dan 300 teams aan de goede doelenloop Roparun van Parijs naar Rotterdam. Maar er is geen 1 team dat al zo vaak heeft meegedaan met de estafetteloop als Team Royal FloraHolland.

Vrijdag gaan ze naar Parijs om voor de 20ste keer zoveel mogelijk geld op te halen voor de begeleiding van kankerpatiënten in de laatste fase van hun leven. Ze doen dat door zich te laten sponsoren voor de ruim 500 kilometer die ze moeten afleggen. Ieder lid moet een deel van de route  voor zich nemen.

Astrid Groenewegen van Royal Flora Holland is vorig jaar als begeleider op de fiets meegedaan en de lopers hadden het toen behoorlijk zwaar, zegt ze.

Oprichter van het team, Peter Kortekaas is er trots op dat het nog steeds bestaat. "Het is best uniek dat we al zo lang meedoen", zegt hij. "Want er komt best veel bij kijken om het allemaal te organiseren."

Het Team Royal Flora Holland hoopt in totaal 30.000 euro voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten op te halen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Digitaal loket kringlooplandbouw

Minister Schouten heeft een digitaal loket geopend 'Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw'. Telers, boeren, vissers en andere...

LinkedIn: IJsjes scheppen

Terwijl buiten Koning Winter heerst, maakt Decorum er binnen een zomers feestje van met ijsjes op de IPM.

Tien jaar PlantgezondheidEvent

Plantweerbaarheid, gewasbescherming, biologische bestrijding, weerbare teeltsystemen: het zijn de onderwerpen die de afgelopen tien jaar...