150.000 woningen tekort voor arbeidsmigranten

08-02-2019    09:02   |    Goedemorgen

Het tekort aan woningen voor arbeidsmigranten loopt dit jaar op van 120.000 naar 150.000, aldus de Telegraaf.

De cijfers komen van Stichting Normering Flexwonen -een keurmerk voor tijdelijk huisvesting- en het Expertisecentrum Flexwonen. De oorzaak van het groeiend tekort aan woningen komt door de groeiende economie en de krapte op de woningmarkt die toeneemt.

Binnen de tuinbouw zijn we al een paar jaar bezig met het opzetten van migrantenhotels. In gemeente Westland wilde het College geen tweede migrantenhotel op het bedrijventerrein Honderdland, maar de gemeenteraad wel. Het College heeft aangegeven niet dwars te liggen als op 19 februari over het voorstel gestemd wordt en de meerderheid voor de bouw is. Ook in andere sectoren wordt nu gekeken naar deze oplossing, zoals in Waalwijk bij Bol.com. 

Een migrantenhotel wordt gezien als een tijdelijke oplossing. Daarom is er ook behoefte aan woningen voor de arbeidsmigranten. Een mogelijke oplossing is de bouw van pre-fabwoningen, iets dat de gemeente Rotterdam bijvoorbeeld gaat doen. Diverse gemeente zijn momenteel bezig met het zoeken naar oplossingen voor deze problematiek. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hallo(ween)!

Het is weer tijd voor pompoenen, niet in de laatste plaats vanwege Halloween. En dus pakken sommige mensen...