10.000 keer sneller internet dan glasvezel

12-01-2018    09:35   |    Goedemorgen

Vind je glasvezelinternet snel? Let dan goed op. Het kan namelijk nog 10.000 keer sneller.

De Universiteit van Antwerpen heeft samen met onderzoekers van het National Graphene Institute in Manchester onderzoek gedaan naar de toepassing van grafeen in internetverbindingen. Grafeen is het dunste materiaal ter wereld en de onderzoekers gebruikten het om laserlicht mee te manipuleren. En met dunste materiaal ter wereld bedoelen we dat grafeen niet dikker is dan een duizendste van een mensenhaar.

Glasvezelinternet is het snelste internet dat we hebben, maar met de toepassing van grafeen kan dat nog 10.000 keer sneller. Binnen enkele jaren zelfs, als het aan de onderzoekers ligt. Als twee laserstralen elkaar kruisen, negeren ze elkaar doorgaans alsof ze twee ouders zijn die hun relatie allang hebben opgegeven maar nog voor de kinderen bij elkaar blijven. Maar grafeen werkt als een soort Robert ten Brink en zorgt er voor dat de laserstralen zich dusdanig vermengen, dat het mogelijk wordt om data van de ene laserstraal naar de andere over te brengen. Daardoor kan er duizenden malen meer informatie in de laserstralen gestopt worden, met als resultaat veel sneller internet.

Dus binnenkort nooit meer traag internet, altijd met 10.000 keer lichtsnelheid uw favoriete tuinbouwnieuws lezen!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...