'Proud to be part of the Floral World'

14-02-2020    09:19   |    Goedemorgen

Een videocampagne over de rol van een bloem in de creatieve meningsuiting van vier getalenteerde gay designer duo’s. Bloemen oordelen niet, bloemen staan voor een bepaalde boodschap, ongeacht het profiel van de designer. Maar is het wel voor iedereen mogelijk om zichzelf te kunnen zijn in de bloemenindustrie? Thursd. geeft acht gerenommeerde designers het woord.

Een moment voor bloemistenduo’s Putnam & Putnam (USA), The Wunderkammer (NL), Ampersand (USA) en Kwiaty & Miut (PL) waarin zij vertellen hoe zij zich manifesteren door middel van bloemen.
Thursd. sprak met deze designers in hun meest originele habitat; omringd door bloemen. In een video interview zoomen we in op hoe zij het ervaren om zichzelf te zijn als bloemen professional.

Waarom brengt Thursd. dit onderwerp, anno 2020, ter discussie? "Ons online bloemenplatform belicht alle aspecten van de bloemenwereld. Een industrie waarin creativiteit duidelijk wordt erkend en toegejuicht. Mensen worden geraakt door de dingen die je als ontwerper doet; door unieke bloemencreaties."

"Terwijl we onze lezers de meest uiteenlopende bloemen onderwerpen ter wereld laten zien, merken we dat in sommige delen van de wereld het intrinsiek uiten van jezelf niet zo vanzelfsprekend is. Wat als door middel van je bloemendesigns de enige manier is om uit te drukken wie je echt bent? Dat betekent dat je de nadruk legt op het creatieve deel van je persoonlijkheid, maar het delicate onderwerp van je seksuele voorkeuren vermijdt."

The power of the flower
Bloemen maken hierin de verbinding, of dit nu is tussen een gepassioneerde teler en een toegewijde ontwerper of tussen gever en ontvanger, meent Thursd. "Maar maakt dit niet dat wie je bent in zekere zin ondergeschikt is aan de bloem zelf? Of is het zo dat de bloemen je helpen uit te drukken wie je bent (of wilt zijn)? Uiteenlopende gedachten over dit onderwerp worden besproken in de video, geleid door de acht heren en hun persoonlijke ervaringen."

Bekijk de video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Als een echte Van Gogh!

Gisteren berichtten we over de bijzondere samenwerking tussen Takii, Bloomon en het Van Gogh Museum op gebied...