Nieuwe sorteermachine voor Beekenkamp Plants

16-11-2018    08:47   |    Goedemorgen

We zitten midden in het vruchtgewassen seizoen en Beekenkamp Plants heeft een waardevolle investering gedaan op dit gebied. Op de locatie in ’s-Gravenzande is er een nieuwe sorteermachine geplaatst, de TTA FlexSorter.

De FlexSorter is één van de nieuwste in zijn soort en heeft vele voordelen wat betreft de kwaliteit van de jonge groenteplanten. Met deze machine worden de planten in één beweging uit de tray gehaald, beoordeeld en gesorteerd terug geplaatst in de tray. In tegenstelling tot andere systemen waar de planten twee keer opgepakt worden, doet de nieuwe sorteermachine bij Beekenkamp Plants dit maar één keer. Deze handeling voorkomt plantschade en komt de kwaliteit van de plant zeer ten goede. 

Een ander belangrijk voordeel is dat de nieuwe sorteermachine is uitgerust met een geïntegreerd ontsmettingssysteem voor de plantgrijpers. Op deze manier wordt er schoner gewerkt en is er in het beginstadium minder kans op uitbraak van ziektes en plagen. Daarnaast worden de planten gespreid tijdens de opname voor de beoordeling. Hierdoor kunnen er ook planten verwerkt worden als zij in een groter stadium zijn. Dat betekent dat de ‘timeframe’ van het sorteren langer is. 

In dit filmpje legt Beekenkamp uit hoe de nieuwe machine werkt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Oproep T&U gesloten

De oproep voor projectideeën van de topsectoren T&U en Agri & Food is op 15 mei gesloten. Er zijn in totaal 275 projectideeën ingediend.