Triasboring loopt volgens plan

06-07-2017    10:13   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De voorbereidingen voor de eerste Triasboring vorderen. De werkzaamheden verlopen volgens planning, aldus het project Trias Westland. De afgelopen weken zijn de conductors voor de productieput (oppompen van warm water) en de injectieput (terugleiden van afgekoeld water) geboord.

Een conductor is een soort beschermhuls van 125 meter diep voor de watervoerende lagen. Het boren voor de conductors is vlot verlopen. Momenteel is het grondwerk op de boorlocatie in volle gang. De riolering en diverse leidingen worden aangelegd en het cunet (kuil) voor de puinverharding wordt gegraven.

De werkzaamheden verlopen volgens planning. In juli en augustus wordt de puinverharding aangebracht en vinden de heiwerkzaamheden plaats om de fundering te maken voor de boortoren, de installaties en het pomphuis. Ook is er al een bouwbord verrezen op de plek waar op 4 kilometer diepte naar aardwarmte geboord gaat worden. 

Bijna 50 (glastuinbouw) bedrijven gaan warmte afnemen van dit geothermieproject 'Trias Westland'. In het najaar zal gestart worden met de boring en naar verwachting kunnen in de zomer volgend jaar de eerste bedrijven op het warmtenet worden aangesloten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Adieu haring, hallo asperges!

Geen haringen dit jaar, maar asperges. Volgens de uitbater van partycentrum De Zandstuve in het Overijsselse Den Ham, is er een verzadiging...