Ministers ontvangen brandbrief tuinbouw

Ministers ontvangen brandbrief tuinbouw

In aanwezigheid van Jack Groenwegen (Growers United), Rene Hendriks (Opti-Flor) en Bert van Ruijven (Arcadia) heeft voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland vanochtend een brandbrief overhandigd aan minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Jetten voor Klimaat en Energie.

Luister live verslag Paprika Tasty Radio terug

Ook Alexander Formsma, beleidsspecialist Energie en Klimaat bij Glastuinbouw Nederland, was daarbij aanwezig. Met het overhandigen van de brief slaat de Nederlandse glastuinbouw alarm, want door de aanhoudend hoge energieprijzen komen zelfs vooruitstrevende, in de basis gezonde glastuinbouwbedrijven in directe liquiditeitsproblemen. Vanwege de ernst van de situatie is deze week, uit naam van de brede Nederlandse glastuinbouwketen, een brandbrief gestuurd aan diverse betrokken ministers. Glastuinbouw Nederland heeft daarin het voortouw genomen.

De brief is mede ondertekend door diverse brancheorganisaties in het brede glastuinbouwcluster, maar ook greenports, provincies en diverse glastuinbouwgemeentes. Ook VNO-NCW en Rabobank hebben de boodschap aan het Kabinet ondersteund. Ministers Jetten en Staghouwer namen de brief vanochtend officieel in ontvangst in Den Haag, waarbij Jetten liet weten oog te hebben voor de situatie en met de betrokken partijen in gesprek te willen om tot een oplossing te komen.

Paprika Tasty Radio deed vanochtend live verslag van de overhandiging. Luister het verslag hier terug. Maandag hoor je op de tuinbouwzender van Nederland interviews met onder andere Adri Bom-Lemstra en Renee Hendriks.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie