Felle discussie in Engeland over plastic verpakkingen

12-01-2018    09:16   |    Goedemorgen

Meer dan 220.000 mensen in het VK hebben een Change.org petitie ondertekend waarin de overheid verzocht wordt de retail te dwingen minder plastic in verpakkingen van fruit en groente te gebruiken.

'De Britse overheid heeft terecht de supermarkten gedwongen om niet meer gratis plastic tasjes weg te geven', aldus de petitie. 'Dan heeft de overheid ook de mogelijkheid om retailers te dwingen groente en fruit niet langer in plastic verpakkingen te verkopen, aangezien dit tot onnodige vervuiling leidt.' Men vindt dat de schade van een korte houdbaarheid van fruit en groente minder groot is dan de schade die het plastic afval en de bijbehorende vervuiling oplevert.

Met name de documentaireserie Blue Planet II heeft de discussie aangezwengeld. Daarin werd aangetoond dat het zeeleven steeds meer te kampen heeft met plastic in het water. Prime Minister Theresa May heeft onlangs haar plannen uiteengezet om al het onnodige plastic afval te elimineren in 25 jaar. Daar hoort plastic-vrije paden in de supermarkt bij, maar ook een belasting op plastic verpakking. 

Activisten hebben echter gewezen dat dergelijke maatregelen ook gevolgd moeten worden door wetgeving en vragen de Prime Minister om eventuele haastige Brexit-overeenkomsten niet ten koste te laten gaan van het milieu.

Het zal niet lang duren voordat deze discussie over zal waaien naar Nederland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

De deur staat open...

Volgens mij hebben wij jou nog niet mogen verwelkomen bij ons op de redactie voor een goede bak koffie of thee, klopt dat? Weet dan in ieder...

SRV-wagen 2.0 de weg op

Een rijdende winkel of supermarkt die thuis voor de deur verschijnt: Toyota wil de legendarische SRV-wagen uit de jaren 60 en 70...