Contact met Iraanse tuinbouwdelegatie?

17-10-2017    09:46   |    KAS TuinbouwCommunicatie

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de Nederlandse Export Combinatie (NEC) samen met Holland Horti International (HHI) en de Nederlandse Ambassade te Teheran van 3 tot en met 7 december 2017 een inkomende missie uit Iran voor 18 vertegenwoordigers van vooraanstaande Iraanse land- en tuinbouwbedrijven.

Deze missie is geïnitieerd gezien de grote marktkansen die momenteel voor het Nederlandse bedrijfsleven in Iran aanwezig zijn. Zo is er vanuit het ministerie van landbouw in Iran de ambitie uitgesproken om de komende 10 jaar de totale kassenoppervlakte in Iran toe te laten nemen met 40.000 hectare (glas)tuinbouw. Met name de grote (grond)water problemen in Iran dragen bij tot de vraag naar een efficiëntere aanpak van de teelt van gewassen.

Geïnteresseerde Iraniërs
De missie heeft als doel om de Iraanse vertegenwoordigers kennis te laten maken met de Nederlandse glastuinbouwtechnologieën en om hen in contact te brengen met diverse Nederlandse spelers op dit gebied. De deelnemers aan de delegatie hebben plannen om hun overdekte tuinbouw areaal uit te breiden. Het nader kennismaken met de Nederlandse technologieën kan bijdragen aan de implementatiemogelijkheden van technieken in Iran. Via diverse projectbezoeken en bedrijfsbezoeken wordt dit gedurende deze week gerealiseerd. Daarnaast staat ook het in contact brengen met de Nederlandse sector centraal in deze missieweek, zo zal o.a. een seminar met matchmaking en een netwerkborrel worden georganiseerd.

Nadere informatie over het programma en de profielen van de Iraanse delegatieleden zal Holland Horti International binnenkort op haar website vermelden. Degenen die interesse hebben om kennis te maken met Iraanse delegatieleden kunnen een mail sturen naar Lydia Aalpoel en daarbij naam en bedrijfsnaam opgeven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws