Bezwaren tegen beeldveilen plant

09-08-2017    09:51   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Op 4 oktober 2017 is de invoering van beeldveilen planten in Aalsmeer en Naaldwijk gepland. Dit vooruitzicht heeft het nodige losgemaakt bij een aantal klanten en kwekers, zo laat Royal FloraHolland weten. De veiling sprak hierover in een extra overleg van de klankbordgroep Versterken plantenklok. Deze klankbordgroep is uitgebreid met een aantal kwekers en klanten dat bezwaren heeft tegen beeldveilen.

Een van de gespreksonderwerpen tijdens de klankbordgroep was dat representatieve productfoto's en betrouwbare aanvoerinformatie onmisbaar zijn bij beeldveilen. Deze zijn nog onvoldoende op orde, aldus een aantal klanten en kwekers. "Wij zijn het hier mee eens. En nemen forse maatregelen om dit te verbeteren", aldus Royal FloraHolland. De veiling heeft daarom besloten om producten zonder representatieve productfoto achteraan te veilen. Dit gebeurt inmiddels al bij hydrangea en kalanchoë. Daarnaast kunnen klanten vanaf 1 augustus 2017 reclameren op een onjuiste productfoto en krijgen kwekers hulp bij het aanleveren van representatieve productfoto's.

Het schouwen van producten blijft gewoon mogelijk. De klankbordgroep wil dit graag optimaliseren, bijvoorbeeld door meer ruimte in de aanvoerhal, meer tijd om te schouwen en een alternatief voor de scanner. Royal FloraHolland pakt deze suggesties op.

Verder maken klanten zich zorgen over de vraag of ze straks nog steeds op meerdere klokken tegelijk kunnen inkopen. De klankbordgroep vraagt ook aandacht voor de snelheid van het veilen en het veilschema. Ook hier wordt serieus naar gekeken, zo laat de veiling weten. "Hoe nu verder? Op 6 september 2017 stemmen we de status van de actiepunten af met de klankbordgroep Versterken plantenklok. Hierna volgt op 4 oktober 2017 de invoering van beeldveilen planten in Aalsmeer en Naaldwijk."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bonjour le Tour spektakel

Wat een spannende etappe met opnieuw een grote rol voor onze jongens in Frankrijk gisteren.

Ook in onze eigen Bonjour le Tour vormt zich...

Op bezoek bij Park1 in Venlo

Kijk ze eens stralen! De crew van Park1 Online Refreshment in Venlo verzorgt sinds jaar en dag de techniek achter het verzenden de...