'Aan de bak met kalanchoë'

15-12-2017    09:15   |    Goedemorgen

Kalanchoëteler Jan van Luijk uit Poeldijk moest, nadat hij Sinterklaas had uitgezwaaid, meteen vol aan de bak. De weken voor Kerst zijn druk. “Er is veel vraag dus er wordt volop geoogst. Het zijn vooral de kleine potmaten die nu gewild zijn door de handel, want die passen mooi in de kerststukjes”, zegt Van Luijk.

“Omdat ze toch verwerkt worden, worden deze plantjes niet gehoesd; dat scheelt arbeid.”

Rond 15 december zijn de meeste kerststukjes wel gemaakt en neemt de drukte weer wat af. Maar daarmee is het werk niet klaar voor Van Luijk. “De vrijgekomen ruimte wordt gelijk weer vol gezet met nieuwe planten. We hebben komend jaar een vroege Pasen. Maar ook voor Vrouwendag en de Engelse moederdag - beiden begin maart - is de vraag naar kalanchoë altijd groot. De vakken moeten dus weer vol. Voor de ruimtebenutting is dat wel gunstig.”

Van Luijk koopt onbewortelde stek in, bewortelt ze en kweekt de plantjes zelf op. Afhankelijk van het soort worden ze na 14 tot 17 weken verkocht.  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

De deur staat open...

Volgens mij hebben wij jou nog niet mogen verwelkomen bij ons op de redactie voor een goede bak koffie of thee, klopt dat? Weet dan in ieder...

SRV-wagen 2.0 de weg op

Een rijdende winkel of supermarkt die thuis voor de deur verschijnt: Toyota wil de legendarische SRV-wagen uit de jaren 60 en 70...